Lanterra Oy

Lanterran nimi on yhdistelmä sanoista "lantern" ja "terra". NImessä ja toiminnassa yhdistyvätkin lyhdyn valo ja lämpö sekä maaperän juurevuus. Lyhty on nimeltään myös tilamme maille rakennettu maisemakota, jossa valmistuu maistuva hyvän mielen ruoka - avotulilla.

Lanterra tarjoaa hyvinvointi- ja elämyspalveluja maaseudulla. Elämykset rakentuvat ympäröivästä kulttuuriympäristöstä ja -maisemasta, luonnosta ja hyvästä ruoasta. Olennaista on läsnäolo, kohtaaminen, vuorovaikutus ja ammattitaitoinen ohjaaminen.

Lanterra Oy

Lanterra syntyi Elinan toiminimiyrityksenä vuoden 2018 alussa. Vuoden 2021 alusta mukaan yritykseen tuli myös Timo, ja samalla muutimme yritysmuodon oy:ksi.

Lanterran kotipaikka on Simulan vanha maatila Sastamalan Mouhijärvellä. Salmin kylä on todellista kulttuurimaisemaa! Ympäröivä luonto on ainutlaatuista, korkeuserojen ansioista maisemat ovat jylhän näyttävät. Metsät ja reitit ovat lähellä – suoraan pihasta lähdetään retkelle! Otamuksen tunnetut maisemat ovat puolen kilometrin päässä.

Simulan päärakennus on peräisin 1880-luvulta ja se on ollut yksi Sastamalan Vanhojen Talojen suosikkikohteista. Olemme pitäneet talosta hyvää huolta ja remontoineet sen vanhaa kunnioittaen. Kokous- ja juhlapaikkana Simula on oheispalveluineen ainutlaatuinen vaihtoehto.

Elina Jaakkola

Työura opettajana, rehtorina ja hallintovirkamiehenä vaihtui 2018 yrittäjän monipuoliseen työnkuvaan. Nykyisin palvelen asiakkaita työnohjaajana. Opintojen lisäksi pedagogin taustakoulutus ja työkokemus  esimiehenä ovat perustani työnohjaajan työssä. Asiakkaanani saat mahdollisuuden pysähtyä tutkimaan omaa työtäsi, sen tekemistä ja merkitystä. Uusista näkökulmista katsomalla asiat asettuvat parempaan asentoon ja voimavarasi kasvavat.

Samalla, kun opiskelin ratkaisukeskeiseksi työnohjaajaksi, kouluttauduin myös erä- ja luonto-oppaaksi ja Metsämieli-ohjaajaksi. Toimistosta halusin ulkotöihin ja  asiakkaanani oletkin ihan pihalla! Pääset ihailemaan maalaismaisemaa, hengittämään metsän raikkautta, kuulemaan luonnon ääniä ja maistamaan luonnon antimia! Kaikki se on täällä!

Vanhan maalaistalon keittiössä valmistuvat maittavat ja monipuoliset kotiruoat kotitalousopettajan osaamisella ja vankalla kokemuksella. Maisemakota Lyhdyn tulilla ruoka saa aivan oman, ripauksen savuisen makunsa. Tulen loimua tuijotellessa ruoka valmistuu, ja mielelläänhän pääset mukaan kokkaamaankin!

Tällä osaamisella ja yhteistyöverkostoilla rakennetaan myös laadukkaita työhyvinvointitapahtumia! Tule ja koe!

Timo Jaakkola

Pitkä kokemus yritysten, yhteisöjen ja yrittäjien koulutuksesta, neuvonnasta, hallitustyöstä, rahoituksesta ja kehityksestä sekä oman maatilayrityksen pyörittämisestä antaa monipuolista osaamista ja näkemystä. Pohjalla on MMM agronomin koulutus ja työuraa takana mm. MTK:n, ProAgrian, Nordean ja Ahlmanin koulun Säätiön palveluksessa. Osaamista täydentävät myös hallitustyö Pirkanmaan Osuuskaupassa ja NHK-keskus Oy:ssä.

Oman tilan ja työelämässä saatujen kokemusten kautta olen huomannut ne ulkoiset paineet, jotka maatalousyrittäjiin kohdistuvat. Paine liiketoiminnan kasvattamiseen ja tehostamiseen on kova ja yhteiskunnan taholta tulee kasvavia vaatimuksia. Tällä tiellä ihmiset unohtuvat aivan liian usein - suuret tulot ja isot hehtaaritkaan eivät auta, jos ihmiset voivat huonosti.

Yhden taivas voi olla toisen helvetti. Palveluissani olen sitoutunut hakemaan ihmisille parhaiten sopivia ratkaisuja, oli kyse sitten investoinnista, sukupolvenvaihdoksesta, suunnan muutoksesta tai saneerauksesta.