Työnohjaus ja valmennus

Työnohjauksessa jäsennetään työtä ja siihen liittyviä tunteita.
Valmennuksessa  asetetaan tavoitteet ja tehdään toimintasuunnitelma.

Työnohjaaja tai valmentaja kuljettaa prosessia

Työnohjaus

Työnohjauksessa työtä, toimintatapoja sekä työhön liittyviä ajatuksia ja tuntemuksia tarkastellaan, jäsennetään, selkeytetään ja kirkastetaan.

Työnohjauksessa tunnistetaan ongelmia ja solmukohtia. Pohditaan vaihtoehtoja ja valitaan tavoitteet. Tavoitteiden saavuttaminen konkretisoidaan määrittelemällä tarvittavat muutokset. Sovitaan muutosten käynnistämisestä ja seurataan onnistumista. Pienet muutokset – suuret vaikutukset!

Työnohjaus on työkalu myös:

 • Työn, työtapojen ja toiminnan kehittämisen
 • Vuorovaikutuksen, yhteistyön ja ilmapiirin parantamiseen
 • Laadun, tehokkuuden ja tuloksellisuuden nostamiseen

Ratkaisukeskeisessä työnohjauksessa

 • avataan ja syvennetään
 • löydetään uusia näkökulmia ja oivalletaan
 • yllätytään ja ilahdutaan

Ratkaisut asioihin ovat ohjattavilla itsellään. Siksi ne ovat toteuttamiskelpoisia ja niihin voi sitoutua. Siksi tämä toimii!

Työnohjaajana

Kysyn ja kuuntelen. Autan ja arvostan. Tuen ja kannustan.

Työnohjaus on prosessi, joka vaatii aikaa. Jotkut asiat ratkeavat nopeasti. Toisinaan ne vaativat viikkoja ja kuukausia. Työnohjaajana kuljetan ja kannattelen eteenpäin. Kuljen rinnalla juuri niin kauan, kuin tarvitaan.

Yksin vai yhdessä?

Yksilötyönohjauksessa keskitytään juuri sinun suhteeseesi työhösi. Saat kaiken huomion. Sinulla on mahdollisuus työstää omaa tilannettasi ammattitaitoisen työnohjaajan kanssa.

Ryhmän työnohjauksessa ryhmä saman ammatin edustajia tai saman työyksikön tekijöitä pääsevät jakamaan kokemuksia, kehittämään työtä, toimintatapoja ja yhteishenkeä. Vertaistuki kantaa.

Koko työyhteisö voi olla työnohjauksessa kehittämässä yhteistä työtään, kunhan työyhteisön koko on kohtuullinen.

Työnohjaus esihenkilöille

Esihenkilön työhön liittyy usein tietty yksinäisyys ja vastuu. Työnohjaaja tarjoaa kuuntelijan, peilin ja sparraajan, joka arjesta puuttuu. Myös esihenkilöille ryhmä on mahdollisuus!

Yrittäjä

Työnohjaus sopii loistavasti myös yrittäjälle. Yrittäjä pääsee tarkastelemaan ja jäsentämään omaa työtään, pohtimaan omia työhön liittyviä arvojaan, työnsä merkitystä ja kirkastamaan omia tavoitteitaan. Työhön liittyvien tunteiden käsittely vähentää kuormitusta ja työssä jaksaminen paranee.

Miten ja missä?

Työnohjaus voi olla pitkä prosessi tai napakampi valmennus. Asiakkaan tilanteen mukaan kokoonnumme 2 – 4 viikon välein. Yhden ohjauskerran pituus vaihtelee 45 – 90 minuuttia yksilötyönohjauksessa ja 90 – 120 minuuttia ryhmän/työyhteisön työnohjauksessa. Työnohjauskertoja voi olla juuri niin paljon, kuin tilaaja kokee tarvitsevansa.

Tilaajan toiveen mukaan tulen asiakkaan luo tai kun haluatte irti työpaikan arjesta, Simulan tila tarjoaa kodikkaan paikan, vaikka kodalla tulen ääressä!

Ohjauksessani

Ohjauksessani on ollut mm. opettajia, terveydenhoitajia, sosiaalityöntekijöitä, koulukuraattoreja, varhaiskasvatuksen henkilökuntaa, koulunkäynnin ohjaajia, maatalousyrittäjiä, yritysten toimihenkilöitä, lomituspalvelujen toimihenkilöitä…

Kokeilemalla itse voit selvittää, miten sinä hyötyisit työnohjauksesta!

Hintaesimerkkejä

 • Yksilötyönohjaus (45-60 min) 100 € + ALV 24 %
 • Esihenkilötyönohjaus (60 min) 170 € + ALV 24 %
 • Ryhmätyönohjaus (90-120 min)
  • 2 – 5 hlöä 260 € + ALV 24 %
  • 6 – 9 hlö 300 € + ALV 24 %
  • yli 9 hlö 350 € + ALV 24 %

Matkakulut 0,53 €/km + ALV 24 % (osoitteesta Otamussillantie 11, Sastamala) lisätään hintoihin.

Ota yhteyttä!

Asiakaspalautetta

”Oli todella rauhoittavaa keskittyä havainnoimaan tarkasti ketunleivän kukkaa! Voimaannuttavaa läsnäoloa!”

”Työnohjauksessa löysimme työhömme punaisen langan uudelleen! Kateissa ollut into kupli jälleen pintaan!”

Työhyvinvointipalveluista vastaa

Elina Jaakkola

Vieraanamme olet osaavissa käsissä. Olen maaseudun kasvatti, pedagogin ja luonto-oppaan koulutuksen sekä pitkän esimieskokemuksen hankkinut Elina Jaakkola. Vien sinut ihailemaan maalaismaisemaa, hengittämään metsän raikkautta, kuulemaan ääniä ja maistamaan luonnon antimia! Unohtumattomat savunmakuiset makuelämykset odottavat kodalla, minne valmistan maittavaa kotiruokaa.