Työhyvinvointipalvelut

Sinulle, joka arvostat työhyvinvointia ja koet sen menestystekijäksi!

Hyvinvointi varmistaa laadukkaan ja tuloksekkaan työn. Työhyvinvointia tulee kuitenkin huoltaa. Työtulokset ja työhyvinvointi kumpuavat osaamisesta, mielekkyydestä, kehittämisestä ja yhdessä tekemisestä. Lanterran palvelut auttavat ja tukevat esimiestä, työntekijöitä ja työyhteisöä. Avullamme työyhteisö vahvistaa osaamistaan ja saa fasilitoijan työn ja työhyvinvoinnin kehittämiseen. Joskus on paikallaan vain huokaista, hengittää ja huojentua kokonaisen hyvinvointipäivän verran.

Työn kehitys

Hyvinvoinnin työpäivä

Hyvinvoinnin työpäivä voi olla tyhypäivä, tykypäivä tai virkistyspäivä. Sen vietätte maaseudun rauhassa, luonnon helmassa. Ajatukset irtoavat työstä ulkona liikkuessa tai vaikkapa tutkimalla luonnon ilmiöitä – on hauska oppia tunnistamaan kasveja tai lintuja! Vuodenajat tarjoavat monipuolista tekemistä, ja luonnon antimista voi myös toteuttaa oman taideteoksen. Useat asiakkaat ovat kulkeneet elvyttävällä Metsämielipolulla ja nauttneet hyvää ruokaa avotulen hohteessa!

Tankataan yhdessä hyvää oloa!

Lanterran palveluista kokoamme yhdessä rennon rauhallisen päivän maalla! Ota yhteyttä – rakennetaan hieno tykypäivä yhdessä!

Työhyvinvoinnin luennot

Uutta näkökulmaa työhyvinvointiin ja välineitä sen parantamiseen tarjoavat luennot. Aiheet ovat esimerkiksi

  • Mitä työhyvinvointi on? Miten se rakennetaan?
  • Ihmiset ovat erilaisia – vuorovaikutus on taitolaji. Miten viestimme?
  • Osaaminen työhyvinvoinnin perustana – mitä työhyvinvointiosaaminen on ja miten sitä kohennetaan
  • Muutos – työhyvinvoinnin uhka vai mahdollisuus?
  • Tunteet ja kuormitus, helpotusta hallintaan

Luento rakennetaan tilanteen mukaan 30 – 60 minuutin pituiseksi ja siihen voidaan liittää keskustelu ja sen vetäminen.

Pyydä tarjous – ota yhteyttä!

Ohjelmapalvelut

Metsämieli

Metsämieli on menetelmä, jossa tietoisuus- ja läsnäoloharjoituksia tehdään luonnossa. Luonnossa aistihavainnot ovat monipuolisia, läsnäolon kokemus voi olla jopa lumoutunut. Pysähtyminen, oleminen ja eläminen on merkityksellistä.

Metsämieli-retki suuntautuu Simulan lähiluontoon, jossa rauhallisen kävelyn lomassa tehdään ohjattuja harjoituksia.

Retkeä on mukava jatkaa fiilistelemällä Simulanrannan kodan tulilla, jossa valmistuu herkullinen ateria. Kysy pakettitarjous vaellusretkestä ja ruokailusta!

Varusteet

Osallistujilla tulee olla liikkumiseen soveltuvat sään mukaiset vaatteet ja tukevat, metsämaastossa kulkemiseen soveltuvat veden pitävät kengät.

Tyhy- ja asiakastilaisuudet

Työyhteisöille, yrityksille ja organisaatioille sekä yksityisille ryhmille suunnittelemme asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisen kokonaisuuden. Elämyksellisen päivän suosituimpia elementtejä ovat aistit herättävät läsnäolo- ja havainnointiharjoitukset luonnossa, unohtamatta tietenkään herkullisia tarjoiluja! Lue lisää, mitä muuta voimme tarjota!

Kannattaa varata koko päivä aikaa! Aamupäivällä voitte pitää vaikka oman kokouksenne tai koulutuksen. Vaihtoehtoisesti Elina voi johdattaa teidät työhyvinvoinnin kehittämisen pariin alustuksin ja/tai ohjata työskentelyänne omien teemojenne parissa. Iltapäivällä tekee jo mieli lähteä ulos haukkaamaan happea ja kokemaan luonto lähellä.

Isommille ryhmille rakennamme kiinnostavan ja monipuolisen tapahtuman yhteistyökumppanien kanssa. Ohjelma voi sisältää esim. luontoon ja lajistoon tutustumista, läsnäolo- ja rauhoittumisharjoituksia metsässä, mato-ongintaa, kylän vaiheikasta historiaa ja vaikkapa luontoon sijoitetun tehtäväpolun. Talviaikaan lumiset rinnemaastot kutsuvat lumikenkäilemään ja ihailemaan upeita maisemia eri näkökulmista.

Ota yhteyttä – suunnitellaan, miten voimme teitä palvella!

Asiakaspalautetta

”Oli todella rauhoittavaa keskittyä havainnoimaan tarkasti ketunleivän kukkaa! Voimaannuttavaa läsnäoloa!”

”Työnohjauksessa löysimme työhömme punaisen langan uudelleen! Kateissa ollut into kupli jälleen pintaan!”

Työhyvinvointipalveluista vastaa

Elina Jaakkola

Vieraanamme olet osaavissa käsissä. Olen maaseudun kasvatti, pedagogin ja luonto-oppaan koulutuksen sekä pitkän esimieskokemuksen hankkinut Elina Jaakkola. Vien sinut ihailemaan maalaismaisemaa, hengittämään metsän raikkautta, kuulemaan ääniä ja maistamaan luonnon antimia! Unohtumattomat savunmakuiset makuelämykset odottavat kodalla, minne valmistan maittavaa kotiruokaa.